danielle-valkering-daans-design-jewelry-handgemaakte-sieraden-designer

Over Daans Design

Wie is het gezicht achter Daans Design en wie ontwerpt de prachtige exclusieve sieraden?

Ontmoet Daniëlle Valkering, ontwerpster van unieke sieraden van edelstenen en parel sieraden. Danielle is altijd al verliefd geweest op sieraden, kleuren en glinsterende objecten. Na jaren actief geweest in het bankwezen besloot ze het roer om te gooien.

In 2018 is ze gestart met de webshop Daans Design. In haar atelier in Egmond ontwerpt ze handgemaakte oorbellen edelsteen of kettingen met edelsteen en parels.

Naast de handgemaakte sieraden webshop werkt ze bij een juwelier waar ze ook de klanten met liefde en heel veel plezier voorziet van de mooiste sieraden.

“Ik was op zoek naar unieke oorbellen voor mijzelf, maar ik kon niet slagen. De meeste oorbellen waren hoog geprijsd maar bevatten helemaal geen echte edelstenen of parels en waren ook nog eens van slechte kwaliteit. Ik dacht, dat kan ik zelf beter”.

En zo geschiedde. Daniëlle begon met het ontwerpen van een armbandje en later met oorbellen en kettingen. Inmiddels is het assortiment uitgegroeid tot een breed assortiment van luxe en exclusieve sieraden met edelstenen en parels.

En een lang gekoesterde droom om haar sieraden in een mooie winkel in het centrum van Parijs te verkopen ging recent in vervulling.

"Natuurlijke" inspiratie

"Natuurlijke" inspiratie

Haar inspiratie voor unieke ontwerpen haalt ze vanuit de natuur. In haar vrije tijd wandelt Daniëlle graag door het bos of over het strand en komt thuis met boordevol nieuwe inzichten en inspiratie. Daarnaast haalt ze haar inspiratie uit kleuren uit haar omgeving.

“Kleuren vormen een bron van inspiratie, bijvoorbeeld uit de natuur of de kleuren van een boeketbloemen. Die kleurencombinatie kan leiden tot een mooi ontwerp. Dan ga ik kijken of ik edelstenen in die kleur heb en maak ik er een compositie van.”

Ontwerpen van exclusieve sieraden

Ontwerpen van exclusieve sieraden

Daans Design ontwerpt handgemaakte sieraden van edelstenen of parels. Daniëlle werkt met echte parels, exclusieve edelstenen, 14 karaat goud, 14 karaat gold fill en sterling zilver.

In haar zoektocht naar hoge kwaliteit edelstenen stuitte ze op toermalijn. Het was liefde op het eerste gezicht.

“De prachtige en diverse kleuren van deze edelstenen is waarom ik direct een grote voorliefde voor deze edelstenen kreeg.”

Toermalijn is zeer zeldzaam en daarom erg speciaal en exclusief. Niets voor niets dat de sieraden met toermalijn allemaal "limited editions" zijn bij Daans Design.

Hoogwaardige kwaliteit edelstenen en parels


De parels en edelstenen koopt Daniëlle in bij exclusieve partners in het buitenland, waar zij inmiddels al jaren zaken mee doet. De sieraden van Daans Design worden gekenmerkt door hoogwaardige AA of AAA kwaliteit edelstenen. Deze hoge kwaliteit stenen zorgen ervoor dat de edelstenen en parels jaren mee gaan, zonder dat ze hun glinstering verliezen of de kleur vervaagt.

Daarnaast zijn de sieraden geschikt voor de meeste mensen met allergieën. De edelstenen en parels echter kunnen niet zo goed tegen water, alcohol, zeep en parfum.

Daans Design in opdracht

In de afgelopen jaren heeft Daans Design een vaste klantenkring verzameld. Vaak werkt Daans Design ook in opdracht. Klanten komen met een idee en dan werkt Daniëlle het uit tot een voorstel en komt met een geschikt kleurenpalet. Aan de hand van diverse foto’s en filmpjes neemt Daniëlle haar klant mee in het proces van het ontwerpen van unieke sieraden. Hierdoor ontstaat er een bijzonder en exclusief, een ‘one of a kind’ sieraad.

Persoonlijk contact staat voor Daniëlle voorop in het omgaan met klanten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u ook een uniek en bijzonder sieraad laten ontwerpen?

Neemt u dan contact op via info@daansdesign.com of via Whatsapp.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates over de nieuwste sieraden, tips en kortingen.

In de Media

Nouveau

Nouveau

Het grote modenummer maart 2023

Nouveau

Nouveau

Het grote modenummer november 2021

Nouveau

Nouveau

November 2022 Glitter & Glamour

Libelle

Libelle

Mei 2022

Nouveau

Nouveau

November 2021