mei 24, 2023

Toermalijn edelsteen sieraden

Door Danielle Valkering
Toermalijn-edelsteen-sieraden

Waarom toermalijn edelstenen exclusief zijn.

  Toermalijn is een zeer zeldzame edelsteen. Er wordt wel veel toermalijn gevonden, maar lang niet alles is geschikt om er mooie stenen voor sieraden van te maken. Voor Daans Design maak ik sieraden met deze bijzondere edelsteen.

  toermalijn-armband-goud

  Vindplaatsen van toermalijn

  De meeste vindplaatsen van toermalijn zijn in de bergen van Brazilië, V.S., Afrika, Madagaskar, Sri Lanka en Rusland. 

  Verschillende kleuren toermalijn

  Er zijn veel verschillende kleuren toermalijn. Bijvoorbeeld blauwe toermalijn, ook wel Indigoliet genoemd, wordt veel gevonden in Brazilië, Afghanistan, Pakistan en Afrika. En mooie roze toermalijnen worden vooral in Californië gevonden. De mooiste watermeloen toermalijn wordt gevonden in Brazilië en Afrika. Deze toermalijn wordt watermeloen genoemd omdat zij een groene buitenkant hebben, de zogenaamde schil, en binnenin een roze kleur hebben.

  Edelstenen toermalijnen

  Ruwe toermalijnen worden vaak facet geslepen in rechthoekjes, de trapvormige baquettes, of in druppelvormige briolettes. De vorm die ik zelf heel mooi vind om te verwerken in mijn toermalijnsieraden zijn de schijfjes toermalijn.

  Deze schijfjes worden uit een ruw kristal toermalijn gezaagd. De rand rondom wordt ruw gelaten en de voor- en achterkant worden glad gepolijst. Je kijkt zo recht in het hart van het kristal. Vaak komen er heel veel verschillende kleuren in voor. Deze kleuren zijn vaak zo bijzonder en stralend dat ze in het zonlicht heel mooi schitteren. Dit is met niet één andere edesteen te vergelijken.

  Toermalijn oorbellen roze

  Zeldzame paren

  Helemaal zeldzaam worden deze schijfjes als er twee schijfjes uit één kristal kunnen worden gezaagd. Hiervoor moet het kristal namelijk groot genoeg zijn en dit is meestal niet het geval!

  Van deze paren maak ik uiteraard exclusieve toermalijn oorbellen. Deze kunt u hier bewonderen. De enkele toermalijn schijfjes of baquettes verwerk ik in mijn kettingen met toermalijn of in kettingen met parels.

   

  Met toermalijn edelstenen heeft u altijd originele en exclusieve sieraden welke echte juweeltjes zijn om te dragen!

   

  Laat een reactie achter